Плановият ремонт на ГКПП Капитан Андреево се отлага, заради проблеми със старта на реконструкцията на отсрещния турски пункт Капъкуле.

Двете страни подписаха двустранен протокол между областните управители на Хасково и Одрин и документът ги задължава да съгласуват проектите. По план ремонтите от двете страни на границата трябваше поне частично да съвпаднат.

Основният ремонт на ГКПП Капъкуле, който трябваше да започне през септември, беше отложен за втори път.

Областният управител на Одрин информирал българската страна, че има сериозни разногласия по проекта и не е ясно кога ще започне модернизацията на граничния пункт.

Турската страна планира този ремонт за септември, след приключване на вълната туристи и турски граждани, които се връщат от Западна Европа по време на ваканцията.

В навечерието на старта се оказало, че са направени неприемливи изменения на проекта от Съюза на турските търговско-промишлени палати и борси, който финансира модернизацията.

Тъй като Капъкуле е основния граничен пункт, през който се осъществява връзката между Европа и Близкия Изток, държавните власти не се съгласили с промените на инвеститора, защото не съвпадат с модела за модерна врата към Азия.