Майкрософт България стартира най-мащабното представяне на нови продукти в историята на компанията. Революционната операционна система Windows Vista, офис пакетът Office System 2007 и Exchange Server 2007 ще бъдат представени едновременно в световен мащаб.

Промоцията на новите продукти ще се проведе през октомври и ноември на уникално по рода си роуд шоу. Шоуто ще бъде съпътствано от мобилен демонстрационен център: специален автобус, оборудван с най-съвременни хардуерни решения с инсталираните нови продукти на Майкрософт.

Презентацията започва на 9 октомври в град Русе, в хотел „Дунав плаза" и ще се проведе в 5 български града - Русе, Варна, Бургас, Пловдив и София. Вторият етап от кампанията ще бъде предназначен специално за академичната общност. Той ще стартира на 23 октомври в Пловдив и ще се проведе в 15 университета в 8 града в цялата страна - Пловдив, Бургас, Варна, София, Свищов, Русе, Габрово и Благоевград. Краят на академичното роуд шоу ще бъде през месец декември в София.

Според Майкрософт, операционната система Windows Vista използва изтънчен интерфейс и интуитивен дизайн и така дава начало на следващо поколение софтуер с близка до естествената работна среда на човек. Windows Vista е много по-лесна, по-бърза и по-увлекателна за работа.

С другата си нова гама продукти - Microsoft Office System 2007, Майкрософт прави крачка към изцяло нов и опростен интерфейс, който минимизира разсейването по време на работа. Серията Office System 2007 включва над 25 компонента, като най-известни са клиентските приложения Office Word, Office Excel, Office PowerPoint и Office Access.

Microsoft Exchange Server 2007 e новият 64 битов e-mail сървър. При него капацитетът на пощенската кутия е увеличен, възможна е проверка на електронната поща по телефона и изпращане на е-mail по телефона, интеграция с телефонната централа на фирмата, консолидирана пощенска кутия - възможност за получаване на гласови съобщения, ел, поща и гласови бележки от проведени телефонни разговори.

Microsoft е учредена през 1975 година. През юли 1999 г. компанията откри свой офис и в България.