Министър-председателят и председател на Висшия съвет на БСП Сергей Станишев осъди остро вчерашното поведение на опозицията. "Вчера станахме свидетели на нещо безкрайно грозно - на оскверняване на националния празник на България, оскверняване на идеята да сме единни и сплотени". Това каза в словото си на Областния събор на БСП - Пловдив Сергей Станишев пред няколко хиляди социалисти и симпатизанти в местността Копривките, предаде Фокус.

"Само когато сме били обединени около обща цел, сме се справяли с всички предизвикателства - и външни, и вътрешни. Вчера стана видимо истинското лице на опозицията - на тези, които едно време се караха, а днес са заедно. Заедно са ДСБ на Костов, ГЕРБ на Бойко Борисов и "Атака" на Волен Сидеров.

 Вчера видяхме и свастики, и други грозни прояви, които ни припомниха началото на 90 те години. Тогава заради своите политически и икономически цели, за това да имат властта - тези хора доведоха България до разруха, разграбиха общественото богатство, облажиха се и като партии, и като хора. Днес искат да повторят това като предизвикат нестабилност - политическа и социална", каза Станишев.

По думите му това се прави не с грижа за хората, а за да постигнат власт - да се разпределят министерски кресла „за Цветанов, за Костов, за всички останали". "Ще допуснем ли това", попита Станишев. Той заяви, че е убеден, че огромното мнозинство от българите, независимо от техните симпатии, няма да допуснат дестабилизация на страната.