От началото на годината "Софийска вода" АД е стартирала инвестиционни проекти за над 160 хил. в столицата, съобщиха от дружеството.

През месец януари компанията стартира инвестиционен проект за 47 хил. лв., който подобри водоснабдяването на близо 50 домакинства на ул. „Иглика" в кв. Курило. Дружеството подмени стара амортизирана етернитова тръба с диаметър 125 мм с по-голям висококачествен полиетиленов водопровод с дължина 289 м. В ремонтирания участък бяха подновени и всички сградни отклонения.

От 12 февруари 2007 г, пък дружеството започна работа по инвестиционен проект, който включва подмяна на 7 водопровода и всички прилежащи сградни отклонения в столичния квартал Триъгълника. Дружеството ще подмени старите амортизирали тръби с обща дължина 1 400 м и с диаметри 60 мм, 80 мм, и 100 мм с нови висококачествени полиетиленови водопроводи с по-голям диаметър - 160 мм и 110 мм.

Общата стойност на инвестиционния проект е над 114 хил. лв. и ще подобри водоснабдяването за 1150 жители в района. Реконструкцията се очаква да приключи на 18 март 2007г.

От началото на годината "Софийска вода" въведе нови стандарти в обслужването на клиентите си. Новите стандарти са свързани с по-бързото и по-ефективното общуване с клиентите, което да ги улесни максимално и те да бъдат удовлетворени от услугите, които получават от дружеството.