Прогнозите за развитие на „Топливо" през 2007 год. са очакван ръст и продажби възлизащи на около 311 млн. лв., заяви изпълнителният директор на компанията Щилиян Стоянов.

„Очакваме печалбата на компанията, която е част от „Синергон холдинг", да достигне 6,8 млн. лв., заяви още Стоянов.

Набраните средства, които компанията успя да събере от увеличението на капитала и формираната през 2006 г. печалба в размер на 5,1 млн. лв. ще бъдат инвестирани в развитие на търговската дейност на компанията.

От дружеството заявиха, че бъдещото развитие на „Топливо" ще бъде насочено в няколко основни направления.

В сектора на строителните и отоплителни материали ще бъдат насочени усилия към изграждане на нови складове за продажба в няколко областни градове в страната - Бургас, Варна, Плевен, Пловдив и Ст.Загора.

„Що се отнася до течните горива през 2007/2008 г. възнамеряваме да инвестираме в изграждане на нови бензиностанции в Пловдив, Плевен, Лом, Севлиево и Поморие, каза още Стоянов.

„Активно навлизаме в пазара на Сърбия за продажба на строителни материали, въглища и газ пропан бутан, което според нашите очаквания ще увеличи значително приходите от продажби на дружеството, а от там ще се отрази на печалбата и на цената на акциите на „Топливо" АД на БФБ, добави още изпълнителният директор на компанията.

Припомняме, че от началото на 2007 г. бяха увеличени акцизните ставки на дизеловото гориво, бензините, както и на въглищата, което директно рефлектира върху джоба на потребителя и върху самите търговци, които поемат част от данъчната тежест.

Това се очаква да окаже отчасти негативно влияние върху продажбите на компанията, която трябва да се нагоди към евроизискванията. Процесът на увеличаване на акцизните ставки ще продължи поне до 2010 година.