Тренчев бе категоричен, че водещ принцип в държавата е "раздаването на по-големи пари с торби и който дава по-голяма торба, той печели".

"Няма да позволим принципа с торбите да действа и в случая с "Кремиковци", има позитивно раздвижване, умерени оптимисти сме за комбината", каза Тренчев, цитиран от БГНЕС.

От своя страна лидерът на "Подкрепа" в предприятието Людмил Павлов отново настоя държавата да определи позицията си за "Кремиковци" и да намери разумен начин за нов собственик на комбината.

"Договорът за ишлеме с "Ворксла Стийл България" може да действа само 4-5 месеца, каквато е нормалната практика по света", подчерта Павлов.

Той уточни, че договорът за ишлеме не означава собственост върху заводите и затова е особено решаваща позицията на държавата. Павлов съобщи, че снощи синдикатите са се срещали с министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и са настояли държавата да се намеси в проблема с понижените доставки на газ от "Булгаргаз".

В момента заради по-малкото подаване на газ в "Кремиковци" само се разлива чугун, но не се произвежда стомана. Днес в 15.00 часа синдикатите отново ще имат среща в Министерството на икономиката и енергетиката, където ще се обсъжда и плана за оздравяване на комбината и проблемите с издаване на комплексното разрешително за работа.

"Няма да посмеят да спрат "Кремиковци". Сгрешиха с Прамод Митал и сега знаят, че работниците няма да им позволят да затворят предприятието", каза Людмил Павлов.