Специална модификация на Bugatti Chiron, "близо до серийния модел", успя да вдигне на известната германска писта "Era-Lessin" скорост от 490,484 км в час (304,773 мили/ч). Постижението бе регистрирано от Асоциацията за технически надзор TÜV.

Както се посочва от компанията, този резултат е нов световен рекорд за скорост. На волана на супермашината беше състезателят Анди Уолъс.

Шведска суперкола подобри рекорд на Bugatti за ускоряване (ВИДЕО)

Шведска суперкола подобри рекорд на Bugatti за ускоряване (ВИДЕО)

Koenigsegg Agera RS вдигна 400 км/ч и спря за 36,4 секунди

Специално модифицираното купе Chiron Sport бе подготвено с помощта на известната фирма Dallara, производителят на гуми Michelin също участва в експеримента.

Каква е разликата между специалния Bugatti Chiron и стандартната версия на модела, все още не се знае. Според Top Gear, той е с 25 см по-дълъг и е оборудвана с друг аеродинамичен комплект за тялото, както и специални джанти Michelin Pilot Cup 2.

Супер колата Bugatti Chiron в Долината на смъртта (ВИДЕО)

Супер колата Bugatti Chiron в Долината на смъртта (ВИДЕО)

Четири тестови автомобила изминаха 35 000 км при 51,5°

Bugatti Chiron Sport е оборудван със седемлитров W16 двигател с четири турбокомпресора, като мощността бе форсирана от 1500 до 1600 конски сили. Стандартният автомобил е в състояние да ускори до 100 км ч за 2,5 секунди, а максималната му скорост "за целите на сигурността" е ограничена до 420 км в час. За да свалите ограничителя, е необходим специален ключ, който ви позволява да увеличите възможната скорост до 450 км в час.