Бутиковата марка Bugatti вече успя да реализира 250 хиперавтомобила Chiron, което е половината от планираните за производство бройки. Тези показатели са постигнати за една година от премиерата на модела, съобщиха от компанията производител. 

Моделът Chiron бе представен за първи път на автомобилното изложение в Женева през миналата година. Под предния капак на хиперавтомобила е монтиран двигател W16 с работен обем 8,0 литра с четири турбокомпресора. Моторът получи друга система за отработените газове, по-ефективна система за охлаждане и нови дюзи. Всичко това доведе до факта, че мощността на агрегата бе увеличена от 1200 до 1500 конски сили. Повишената мощност доведе и до някои промени в скоростна кутия. Двигателят, както и преди, е куплиран със седемстепенна роботизирана предавателна кутия.

Супер колата Bugatti Chiron в Долината на смъртта (ВИДЕО)

Супер колата Bugatti Chiron в Долината на смъртта (ВИДЕО)

Четири тестови автомобила изминаха 35 000 км при 51,5°

Ускоряването до "сто" отнема 2,5 секунди - точно като на своя предшественик. Максималната скорост е слабо увеличена - само с 10 км/ч до 420 км в час. 

Силуетът на каросерията остава почти без промяна. Предната оптика, изпълнена в стила на Alfa Romeo, е изцяло светодиодна. Освен това променена е формата на голямото антикрило. Салонът на Chiron е изпълнен в стила на Veyron.

Bugatti представи новия си суперавтомобил Chiron

Bugatti представи най-бързия автомобил в света

Вижте следващия звяр на пътя

Bugatti Chiron струва около 2,5 милона евро, с над 1 милион повече от разпродадения предишен модел Veyron . Който все още иска да е сигурен, че ще се наслаждава на Chiron, ще трябва внесе депозит от 200 000 евро, при окончателната поръчка още 900 000 евро, а останалата част клиентът ще заплати при доставката, пише Auto Motor und Sport. 

Също както Veyron, изданието си остава строго лимитирано от 500 екземпляра, годишно 50 автомобила ще слизат от конвейера на манифактурата, междувременно производството може да бъде увеличено на 65 автомобила на година. Само направата на един екземпляр продължава два месеца. Към декември 2016 вече са продадени 220 броя от Chiron.