Хибриден вариант на луксозния седан Mercedes S-Class се сравнява по икономичност с популярния модел Toyota Prius.

На Автосалона във Франкфурт известната германска марка представи такава хибридна модификация на флагманския си модел, при която големият седан изразходва в смесен режим на работа само 2,1 литра гориво за изминаването на 100 километра.

Този показател е сравним с разхода на гориво на новата Toyota Prius.

Състава на силовия агрегат на Mercedes-Benz S 560е e влиза трилитров бензинов двигател V6 с мощност 367 конски сили и 500 Нм въртящ момент. Той е интегриран с електромотор даващ още 121 конски сили (440 Нм). По този начин обединеният задвижващ двигател позволява на седана да се ускорява от 0 до 100 километра в час за 5 секунди. А неговата принудително ограничена скорост е 250 километра в час.

Снимка 312255

Източник: Mercedes-Benz

Електрическият мотор се захранва от комплект литий-йонни акумулатори с капацитет 13,5 киловатчаса. Благодарение на тях лимузината може да премине само на електрическа енергия 50 километра.

Инженерите на германската компания са успели да съберат значителна част от силовата електроника в моторния отсек на машината. Благодарение на това обемът на багажното отделение е увеличен с 15 литра в сравнение с неговия предшественик - до 410 литра.

И накрая, Mercedes-Benz S 560e е получил "умна" климатична инсталация. С помощта на мобилно устройство шофьорът може от разстояние да определи точното време за началото на пътуването, след което климатикът да се включи автоматично в даден момент и да създаде в салона идеалните условия за пътуване, информира Аutonews.

Снимка 312256

Източник: Mercedes-Benz