Новата Honda CR-V, която ще бъде лансирана на европейския пазар по-късно през тази година, ще се предлага както в хибридна версия - e:HEV, така и за първи път в историята на модела, в модификация със зареждаема (PHEV) хибридна задвижваща система.

"Изцяло новото CR-V надгражда върху всичко, което свързваме с емблематичния модел- прогресивен дизайн, премиум интериор, върхови нива на безопасност, практичност и комфорт, ефективност и реактивно пътно поведение. Тази последна итерация е ултимативният SUV пакет, предлагащ уникален, динамичен и премиум продукт, който отговаря перфектно на актуалните нужди на европейския пазар ", коментира Том Гарднър, старши вицепрезидент на Honda Motor Europe", цитиран от auto-press.net.

Снимка 618225

Източник: Honda

Версията e:PHEV на Honda CR-V ще предложи възможност за изминаването на 82 километра в чист електрически режим, което е повече от достатъчно за реализирането на средностатистическото ежедневно движение в Европа, а за презареждането на интегрираната на борда на SUV модела батерия през нощта са необходими едва 2,5 часа.

Новата Honda CR-V се отличава не само с нов екстериорен дизайн, но и с отличителен такъв, по отношение на оформлението на предната решетка, при версиите e:PHEV и e:HEV.

Снимка 618224

Източник: Honda

Също така новото CR-V е и с нови и по-големи габарити във всяко едно направление, в това число и по отношение на междуосието, което е увеличено с 40 мм, за да се гарантира по-голям простор в областта на краката на пътниците на задните седалки. С 18% пък е увеличението в товарното пространство, а задните седалки идват с функция за нагласяване на позицията на 8 нива.