На търг на аукционната къща Barrett Jackson бе продадена първата серийна ройка на новия електрически пикап на GMC, който бе пуснат под възродената марка Hummer . Купувачът плати за автомобила 2,5 милиона долара.

GMC Hummer EV беше представен през есента на 2020 г. , а серийното производство на модела стартира в края на същата година в завода в Детройт-Хамтрамк в Мичиган.

Пикапът от първата специална версия Edition 1 е оборудван с електрически силов агрегат с мощност над 1000 конски сили и батерии, които позволяват да изминете над 550 километра без презареждане.

Нови подробности за възродения супер пикап Хамър (Видео)

Нови подробности за възродения супер пикап Хамър (Видео)

GMC Hummer, с мощност от 1000 к.с, ще струва над 70 хиляди долара

Благодарение на електрическата схема пикапът получи редица необичайни функции. Например, GMC Hummer EV има специален режим Crabwalk, при който и четирите колела се завъртат в една и съща посока под един и същ ъгъл, така че пикапът може да се движи диагонално в тесни зони извън пътя. Освен това за автомобила е предвиден режим Extract, който може да увеличи просветът от земята с 15 сантиметра. Пикапът е оборудван с 18 камери, които постоянно сканират повърхността под дъното на колата.

Първият екземпляр на новия пикап получи с чукчето на търга цена от 2,5 милиона долара, което е с повече от 20 повече от фабричната цена на GMC Hummer EV - 112,6 хиляди долара. В същото време всички останали автомобили в стартовата специална версия на Edition 1 вече са изчерпани - колите бяха разпродадени около един час след началото на официалните продажби.

Войната на електрическите пикапи: Ето какво предлага всяка компания

Войната на електрическите пикапи: Ето какво предлага всяка компания

Първи на пазара ще е Rivian R1T

В събота, 3 април, ще бъде премиерата на друга версия на Hummer EV , електрически SUV, информира Аutonews. Той ще се различава от пикапа само в затворената задна част на каросерията, където вместо товарната платформа ще има допълнителен трети ред седалки. Очаква се интериорът на SUV да бъде направен в същия стил като този на пикапа.