Американският автомобилен производител General Motors продължава да публикува тийзъри, даващи представа за електрическия пикап, чрез който името на легендрания модел Hummer ще бъде възродено . Новият супер всъдеход ще се произвежда под марката GMC.

Компанията отбелязва, че колата е "първият в света електрически супер пикап", който ще принуди "да се преосмислят границите на възможното". Освен това американците наричат ​​проекта "тиха революция", с което очевидно намекват за безшумната работа на електрическия силов агрегат.

Hummer отново е тук. Този път електрически

Hummer отново е тук. Този път електрически

1 000 конски сили и 15 000 Nm въртящ момент

Както беше съобщено по-рано, GMC Hummer ще се предлага в различни модификации. Най-високата версия на пикапа ще бъде оборудвана с три електрически мотора с обща мощност над 1000 конски сили. Въртящият момент на всички колела ще достигне 15 500 нютон метра.

Освен това вече е известно, че GMC Hummer ще има специален режим на движение " Crab Mode" - и четирите колела се въртят и завиват в една посока под един и същ ъгъл, така че автомобилът да може да се движи диагонално. Тази функция ще ви позволи да преодолеете трудни тесни зони извън пътя, а също така ще улесни паралелното паркиране.Предполага се, че GMC Hummer ще дебютира в края на 2020 г. или началото на 2021 г. Моделът ще се произвежда в щата Мичиган в съоръженията на Детройт-Хамтрамк, за преоборудването на които GM инвестира 2,2 млрд. долара.

По предварителни данни цените на GMC Hummer ще започват от 70 хиляди. долара.