Дзайнът на седана и всъдехода на колите от проекта "Кортеж", разработвани за политическия елит на Русия, в частност за президента Владимир Путин, бяха патентовани от техните автори - Научно-изследователският автомобилен и автомоторен институт (НАМИ).

Заявките с изображенията на новите транспорти средства за специални нужди бяха публикувани на сайта на руската Федералната патентна служба, съобщава autonews.ru.

Снимка 277744

Източник: fips.ru

Предполага се машините от серията "Кортеж" да се пуснат в производство с марката Aurus (получен от комбинацията на думите Aurum - злато и Russia). Първите автомобили на руските висши управници ще са готови до края на годината. Серийното производство ще се осъществява в предприятията Sollers.

Автомобилите обаче ще бъдат пазени в тайна чак до май 2018 г., когато ще бъде показани за първи път по време на поредното встъпване в длъжност на руския президент, пише AutoClub.

Снимка 277745

Източник: fips.ru

Проектът "Кортеж" включва лимузина, по-малък седан, микробус и всъдеход за охраната.

По предварителни данни лимузината ще бъде оборудвана с турбодвигател с обем не по-малък от 6,0 литра и мощност около 800 конски сили. Той ще работи с деветстепенна автоматична скоростна кутия.

Подробности около характеристиките на кросоувъра засега няма. Предполага се, че той ще бъде използван основно като съпровождаща кола за кортежите.

Цялата инвестиция се очаква да излезе около 10 млрд. рубли или приблизително 250 млн. лева.

Новата лимузина на Путин - най-сигурната кола в света

Новата лимузина на Путин - най-сигурната кола в света

Въпреки тежестта си те ще бъдеи изключително маневрена и мощна -около 800 конски сили, споделя проектатнтът