На автосалона в Женева Seat демонстрира петото поколение на популярния си модел Ibiza. Той ще бъде базиран на версията A0 на модулната платформа MQB, чиито възможности се простират чак до Passat.

Успешният малък автомобил на марката ще следва дизайнерските похвати използвани в по-големия модела Leon с изострени и динамични линии.

Новият Seat Ibiza ще се предлага само с пет врати и ще бъде с цели 8,7 сантиметра по-широк от предшественика си. Следата е нараснала с шест сантиметра отпред и 4,8 сантиметра отзад - достатъчно не само да създаде повече вътрешен обем но и по-динамична визия. И за двете допринася и увеличеното с 9,5 сантиметра междуосие, въпреки че като цяло моделът е по-къс от досегашния с 2 мм, информира Auto Motor und Sport.

Снимка 282536

Източник: Auto Motor und Sport

Базов задвижващ агрегат ще бъде бензиновият 1.0 TSI с три цилиндъра и мощност от 95 и 115 конски сили. Към края на 2017 година той ще бъде допълнен от 1.5 TSI от Golf със 150 конски сили.

Дизеловите версии на двигателя ще включват 1.6 TDI с мощност 80, 95 и 110 конски сили. За първи път малкият модел ще предлага възможност и за задвижване с природен газ CNG. Трансмисиите ще са пет- и шестстепенни механични и 7-степенна скоростна кутия DSG.

Снимка 282537

Източник: Auto Motor und Sport