Луксозната марка автомобили BMW е поредната, която обяви, че влиза в състезанието с електрически автомобили, на което американската Tesla даде старт преди няколко години.

Компанията съобщи своите планове да започне масово производство на такива коли през 2020 година, като до 2025 година ще предлага 12 различни модела. От ръководството се надяват така да успеят да спечелят пазарен дял в САЩ за сметка на Tesla, съобщава CNBC.

Новината излезе в същия ден, в който от Jaguar потвърдиха, че ще започнат да предлагат електрически или хибридни возила на всичките си модели до 2020 година.

В сряда пък Nissan представи нова версия на своя Leaf, който ще конкурира продалата близо 84 хиляди возила през последната година Tesla.

BMW, която представи през 2013 година електрическия си модел i3, обяви, че заводите й са готови за масово производство на такива возила, ако търсенето скочи рязко.

"До 2025 година ще предлагаме 25 електрически или хибридни автомобила, като 12 ще бъдат напълно електрически", коментира главния изпълнителен директор на компанията Хералд Крюгер на събитие в Мюнхен, като допълни, че те ще могат да изминават 700 километра с едно зареждане.