Тoyota обяви пускането на европейския пазара на "високата" модификация на комбито на Corolla Touring Sports. Тя е разработена в сътрудничество с американския производител на велосипеди TREK. Петвратата кола е получила модифицирано окачване с увеличен клирънс, допълнителна защита на каросерията, както и редица промени във външната и вътрешната част.

Версията TREK може да се различи от стандартното комби на модела Corolla Touring Sports благодарение на специални 17-цолови алуминиеви джанти, пластмасова защита за долната част на тялото и модифицирана черна решетка на радиатора с пчелен модел. В допълнение, инженерите модернизираха окачването, увеличавайки просветът с 20 милиметра.

Снимка 444473

Източник: Тoyota

Вътре в салона има модернизирано табло с декоративни облицовки от дърво, лога с името на модификацията TREK, както и дигитално табло с диагонал от осем инча. В списъка на оборудването: адаптивен круиз контрол и заден капак с електрическо задвижване.

Двигателна гама включва 1,8-литров бензинов мотор със 120 конски сили. както и двулитров агрегат, който генерира 180 конски сили. И двата двигателя работят в тандем с вариатор. Машината е с предно предаване.

Снимка 444471

Източник: Toyota

Toyota вече предостави 16 такива автомобила на отбора за колоездене Trek-Segafredo. Цената на комбито, което ще се появи на пазара, ще бъде обявена по-късно.