Една от водещите компании в киберсигурността - Acronis, която у нас има офис с над 300 служители, откри нова локация. Тя се намира в град Херцлия в Израел, като в офиса ще бъдат инвестирани около 80 милиона лева през следващите 5 години. Това съобщават от компанията. 

"Този нов офис ще бъде фокусиран върху провеждането на изследвания и разработки в областта на кибер сигурността, като ще осигури възможности за развитие на партньорите на Acronis в региона, маркетингова, техническа и образователна поддръжка, както и привличане на нови облачни партньори. Офисът също така разширява глобалната мрежа на компанията от оперативни центрове за киберзащита на Acronis", става ясно от съобщението.

В новия офис в Израел ще бъдат наети над 100 специалити в областта на киберсигурността.

Acronis получи $250 милиона финансиране

IT лидер със стотици служители в София получи $250 милиона финансиране

Компанията бе оценена на $2,5 милиарда

През май месец компанията привлече над 250 милиона долара инвестиция от фонда CVC Capital Partners VII и други инвеститори. С него пазарната ѝ оценка надхвърли 2,5 милиарда долара. Тогава беше обявено, че значителна част от инвестицията ще бъде използвана и за по-нататъшно подобряване на инициативите на пазарната стратегия на Acronis чрез разширяване на широката си партньорска мрежа.

Инвестиционният рунд от началото на май беше третият за регистрираната в Швейцария ИТ компания. Предходният бе през септември 2019 година, когато тя получи 147 милиона долара от Goldman Sachs и бе оценена на над 1 милиард долара.

Световният лидер в киберсигурността Acronis избра София за най-новия си център за данни

Световният лидер в киберсигурността Acronis избра София за най-новия си център за данни

Компанията си партнира с телекома А1 за колокирането на 111-то подобно свое съоръжение