Acronis е получила над $250 млн. инвестиция от CVC Capital Partners VII и други инвеститори, съобщиха от компанията. Средствата ще бъдат вложени в ускоряване на растежа и в разширяване на портфолиото от продукти за киберзащита. Ще бъдат наети и нови служители в областта на продажбите и маркетинга, както и още разработчици.

Значителна част от инвестицията също ще бъде използвана и за по-нататъшно подобряване на инициативите на пазарната стратегия на Acronis чрез разширяване на широката си партньорска мрежа - най-вече за доставчици на управлявани услуги.

Инвестиционният рунд от началото на май е третият за регистрираната в Швейцария IT компания. Предходният бе през септември 2019 г., когато тя получи $147 млн. от Goldman Sachs и бе оценена на над $1 млрд.

Acronis, която има и офис в София с над 300 служители, предлага интегрирана система за киберсигурност и защита на данните. Продуктите ѝ се използват от над 500 хил. компании по света, а самата тя се радва на бърз растеж на приходите и ежегодна печалба, по думите на главния изпълнителен директор Сергей Белоусов.

Основана в Сингапур през 2003 г. и учредена в Швейцария през 2008 г., Acronis вече има над 1 500 служители в 33 локации в 18 държави. У нас за компанията работят 330 души, а плановете са техният брой да нарасне до 1 000. Наскоро Acronis съобщи, че се мести в нов, по-голям офис.

 Acronis премества офиса си в NV Tower

Acronis се мести в нов офис и ще утрои служителите си

Компанията има нужда от повече пространство заради планираното увеличаване на броя на служителите