Когато семейството се разрасне, е време да потърсим нов, по-широк дом. Това прави и българският екип на Acronis, един от лидерите в областта на киберсигурността в световен мащаб. За компанията у нас сега работят около 330 души, но Acronis планира агресивно разрастване на софийския офис. Очаква се в рамките на следващите две години броят на служителите да нарасне до 1 000, което носи със себе си и нуждата от по-голям офис.

Acronis България, която досега се помещаваше в комплекса San Stefano Plaza срещу БНТ, ще се премести в NV Tower — една от най-новите офис сгради в София. Компанията е наела 4 700 кв. м в сградата на столичния бул. "Г. М. Димитров" на три етажа. И има възможност през следващите две години да увеличи офис пространството до 10 000 кв. м.

Преместването ще стане поетапно — поради размера на офиса и необходимостта да не бъде прекъсвана работата на служителите. Очаква се до август да бъде осъществен и финалния етап от преместването, посочиха от Acronis пред money.bg.

Снимка 523969

Източник: NV Tower

Разширяването на офиса на Acronis България идва въпреки пандемията и тенденцията да работим от вкъщи, която експерти очакват да се запази. Компанията разказа, че очаква около половината от служителите да работят от офиса занапред — като някои от тях ще бъдат постоянно в офиса, други няма да се завърнат в него, а трети — ще идват няколко дни седмично.

Acronis, основана в Сингапур през 2003 г., навлезе в България през 2018 г. Тогава тя придоби българската T-Soft, която се превърна в гръбнак на европейското развитие на компанията. Свидетелство за бързото ѝ развитие са финансовите отчети на Acronis България. През 2019 г. тя отчита над 19 млн. приходи — ръст от над 500% спрямо предходната година. Печалбата достига 1,2 млн. лв. — при 400 хил. лв. през 2017 г.

Снимка 523971

Източник: NV Tower

Компанията избира NV Tower и заради близостта и до Техническия университет, с който тя се надява да си партнира в бъдеще.

NV Tower, която ще бъде готова до средата на годината, се разпростира на 48 хил. кв. м, на които ще бъдат изградени офиси, жилища, търговски обекти и други. От тях 20 хил. кв. м са отделени за офис площи, като квадратурата на етажните плочи е между 1 хил. кв. м и 2 хил. кв м. Офисите ще бъдат разположени на етажи от 4 до 17. От 18-ти до 21-ви етаж ще бъдат изградени жилища, а на първите три етажа ще се помещават медицински център, търговски обекти, кафетерия, конферентна зала, фитнес център, 25-метров плувен басейн с джакузи, СПА център и други.

Снимка 523967

Източник: NV Tower