Телекомът A1 България и компанията за киберсигурност Acronis обявиха днес партньорството си за старта на Acronis Cloud Data Center в София. Глобалният лидер в киберзащитата Acronis избра центъра за данни на А1 за колокиране на най-новия от своите 111 облачни дейта центрове по света. Платформата Acronis Cloud Infrastructure предоставя достъп на доставчиците на услуги до пълен набор от решения за бекъп и киберзащита.

Благодарение на това бизнес клиентите на А1 ще могат да се възползват от услугата A1 Cyber Backup - интелигентно решение, което интегрира бекъп на данни, устройства и приложения, бързото им възстановяване в случай на инцидент, AI базирана защита от криптовируси и опасен софтуер, и инструменти за отдалечено управление в едно.

Acronis избра А1 Data Center за локация на своя облачен дейта център за региона на Източна Европа поради отличната му геолокация и репутацията на A1 България като доверен партньор и водещ доставчик на телекомуникационни и ICT услуги в страната. A1 Data Center осигурява надеждно и сигурно колокиране на ИТ инфраструктура и услуги по отдалечена поддръжка. Сървърните помещения са специално проектирани за съхранение на ИТ и телекомуникационно оборудване, и осигуряват прецизна климатизация, високо ниво на защита от физически повреди и природни бедствия 24/7/365, благодарение на внедрената система за управление и мониторинг.

"Акронис България" се разширява с 1,2 милиона инвестиции и 130 нови работни места

"Акронис България" се разширява с 1,2 милиона инвестиции и 130 нови работни места

Компанията получи сертификат за инвестиция клас "А"

"Една от основните цели на А1 е да предостави на компаниите, публичните организации и обществото технологични решения за техните бизнес нужди. За да постигнем това, ние комбинираме опита на висококвалифицираните ни инженерни кадри с know-how на нашите партньори, които са сред водещите технологични компании в света. Горд съм да приветствам Acronis сред тях. Твърдото ми убеждение е, че заедно A1 и Acronis могат да предоставят на българския бизнес удобен и надежден начин за управление на нуждите им от киберсигурност и защита от загуба на данни," коментира Михаил Семерджиев, старши мениджър в направление "Маркетинг", А1 България.

"Това беше нещо, което нашите партньори искаха от известно време - да имат Център за данни на Acronis в България. Сега те могат да защитят клиентските данни локално, знаейки, че са подкрепени от глобален партньор, който е в режим на готовност 24x7x365, за да разреши всякакви проблеми. С нашата глобална мрежа от центрове за данни ще можем да отговорим на огромния обем от данни и да доставим нашите най-добри решения за киберзащита на доставчиците на услуги и техните клиенти," каза Иван Дудин, регионален директор "Продажби" в Акронис.

А1 България получи постоянен лиценз за 5G честоти на стойност 4,7 млн. лева

А1 България получи постоянен лиценз за 5G честоти на стойност 4,7 млн. лева

Компанията ще ползва честоти в спектъра 3,6 GHz през следващите 20 г., а общата сума на инвестицията за целия период надхвърля 12,7 млн. лева

Глобалната мрежа от дейта центрове на Acronis вече включва локации в САЩ, Великобритания, Швейцария, Лихтенщайн, Франция, Германия, Испания, Израел, Япония, Австралия, Канада, Бутан, Бразилия, Гърция, Южна Корея, Португалия, Чехия, Полша, Дания и Сингапур. С новия дейта център в София доставчиците на услуги в България ще могат да съхраняват критични за бизнеса данни на своите клиенти локално на територията на страната. Доставчиците на управлявани услуги също ще могат да се възползват от пълната гама облачни решения и решения за киберзащита, достъпни чрез платформата Acronis Cyber Cloud.