"Акронис България" получи сертификат за инвестиция клас "А" от министъра на икономиката Емил Караниколов. Компанията ще инвестира 1,2 милиона лева и ще разшири дейността си с нови 130 инженери, става ясно от съобщението до медиите.

Целта на проекта е разширение на дружеството чрез създаване на европейски център за изследователска и развойна дейност за кибернетична защита, AI и Blockchain проекти. Разширяването на научноизследователския център на "Акронис България" в София е свързано с разработването на нов продукт, наречен Acronis Total Protection (ATP). Това е ново решение, което има за цел да направи бизнеса на доставчика на услуги по-мащабен и печеливш, да се справи с вирусните атаки и да намали оперативните му разходи.

Новият продукт ще се основава на проактивни защитни технологии, управлявани от изкуствен интелект, напълно интегриран с бекъп енджин и се очаква да се превърне във водещ продукт на пазара, благодарение на интеграцията на ниво ядро, незабавното възстановяване на данни, мултидисциплинарния R&D екип, съчетан с клиентската база данни и пазарен опит.

Сингапурската "Акронис" придоби родната T-Soft през август 2018 г. и я преименува на "Акронис България". Тогава IT дружеството обяви, че планира да инвестира $50 милиона и да увеличи екипа в България с още 300 души.

Acronis придоби T-Soft и ще инвестира $50 милиона в България

Световен IT гигант купи българската T-Soft и готви $50 милиона инвестиции

В София ще бъдат наети и още 300 високоплатени софтуерни специалисти