Още една българска IT компания бе успешно придобита от международен гигант в сферата. Acronis, основана в Сингапур, е приключила придобиването на българското дружество T-Soft срещу необявена сума, съобщиха оттам.

Придобиването е ключово за развитието на Acronis на Стария континент. Софийската компанията, която ще бъде преименувана на Acronis Bulgaria, ще се превърне във врата за сингапурското дружество към Европа.

В София ще бъдат концентрирани усилията на IT-гиганта в областта на проучването и разработката. За да постигне тази цел, Acronis планира да инвестира до $50 милиона в рамките на следващите три години, както и да увеличи екипа в България с още 300 инженера.

Придобиването е резултат от успешното партньорство между двете компании. От 2012 година T-Soft предоставя на Acronis услуги по разработка на софтуер. "В нашия екип са някои от най-добрите и талантливи софтуерни инженери в България, които работят по най-високи стандарти. Горди сме да се присъединим към екипа на Acronis и да продължим работата си като част от водещата на световно ниво компания за кибер защита", заяви управляващият директор в София Пламен Тошев.

"Acronis се нуждае от повече инженери, които да разработват иновативни технологии, които да заводолят растящата нужда от кибер защита. Като част от стратегията ни за растеж, увеличаваме присъствието си в Европа и София е логична стъпка за нас", заяви Сергей Белoусов, основател и CEO на Acronis.

Обмисля се и създаването на екипи, които да се занимават с уеб технологии и проверка на качеството.

Сделката вече е вписана в Търговския регистър, като едноличен собственик на капитала е швейцарското Acronis AG, показва проверка на Money.bg.

T-Soft има приходи от продажби от 1,740 млн. лв. за 2017 година, повишение от 1,5% спрямо предходната година. Печалбата е 397 хил. лв., при 338 хил. лв. през 2016 година.

Acronis е световен лидер в кибер защитата и хибридни облачни архитектури. Тя е основана през 2003 година. Към днешна дата тя има над 5 милиона частни клиента и 500 хил. компании в над 150 държави.