Българското подразделение на канадската IT компания Adastra обяви, че отваря нов офис в Русе и търси да наеме 50 специалисти с опит в областта на Data Analytics. Новите служители са не само за крайдунавския град, но и за целия регион. Те ще могат да работят при дистанционен или xибpидeн мoдeл нa paбoтa, в зависимост от проекта, по който са ангажирани.

Компанията обмисля и създаването на специален курс, съвместно с Русенския университет "Ангел Кънчев" на тема Data Analytics in the Cloud, който ще се води от най-опитните консултанти на Adastra.

Специалистите ще работят по предоставянето на технологични услуги и решения, свързани с обработка, интеграция, визуализация, анализ и управление на данни, както и администриране на разработените решения. По проектите за облачни решения компанията търси таланти с познания или интерес в MS Azure, AWS и GCP, както и в DevOps направлението.

Endava ще търси IT специалисти в София, Пловдив, Варна, Русе и други бъгарски градове

Компания с над 9000 служители по света ще търси IT специалисти в големите български градове

Дружеството има вече над 300 служители в България и ще открие 3 нови офиса

"Избрахме Русе, защото вярваме, че градът има силен потенциал от млади и опитни таланти, и с необходимата подкрепа може да се развие във водещ технологичен център в България. Желанието ни е да дадем възможност на хората, които обичат града и искат да живеят в него, да развиват своята IT кариера", заяви изпълнителният директор на българския офис Любомир Овчаров.

Към момента кoмпaниятa има близо 400 служители в офисите си в София, Варна и Пловдив, планира в близко бъдеще да се paзpacтва и разширява присъствието си и в други градове на страната.

"Една от основните характеристики на културата в Adastra е добрият дух на вътрешно подпомагане и споделяне на знания, който съществува и при работа от разстояние. Другата важна черта, която споделят нашите служители, е именно възможността за развитие чрез разнообразни проекти за глобални клиенти, с които всеки един от консултантите на компанията ни работи, споделя Милка Рачева, която е ръководител "Човешки ресурси".

"Колегите ни могат да се развиват в дълбочина в разнообразни технологии за изграждане на комплексни IT решения, свързани с обработка и управление на данни. Всеки един от тях развива таланта си с помощта на личен ментор, който се грижи за неговото технологично портфолио и консултантски умения", коментира Николай Попов - акаунт мениджър в Adastra.

Компанията си партнира с голяма част от университетите в страната и заедно с тях разработва бакалавърски програми и магистратури, гост лекции, мастър класове и отворени курсове.