Британската софтуерна компания Endava, която има над 9000 служители по целия свят - от които над 300 в България - обяви, че планира разрастване у нас.

Компанията вече развива дейност в София и наема опитни ИТ служители също във Варна, Пловдив и Русе, като се очаква в близко бъдеще да открие офиси в тези три града. Наред с развитието на споменатите локации, компанията ще търси активно възможности и в други градове на страната.

"През изминалата година постигнахме 50% ръст на персонала в офиса на Endava в София. Планираме растеж както в София, така и извън нея. В момента присъстваме и в Пловдив, Варна и Русе, но търсим и други градове, в които да отворим офиси", посочва Дариус Стефан, мениджър на Endava България.

Той поясни, че "екипът е мотивиран от перспективата за професионално израстване, която Endava, като бързо развиваща се компания, предоставя както по отношение на технологичното, така и на кариерното развитие. А разширяването на компанията - не само в България, но и в Европа като цяло, е източник на допълнителни възможности."

Очаква се в рамките на следващата година всички нови локации в България да отворят врати. В момента компанията все още подбира подходящите места за офиси, тъй като предявява високи изисквания към инфраструктурата и възможностите на наетите пространства.

В периода на пандемията Endava непрекъснато наема нови служители, коментират още от британската софтуерна компания. Освен в България, Endava разработва нови локации за своя бизнес и в други държави от Централна и Източна Европа, като в Румъния например се очаква откриването на офиси в три града.

Служителите на Endava работят от модерни офисни пространства. Чрез своите обучителни програми софтуерната фирма инвестира не само в собствените си служители, но и в локалните ИТ общности.

Софтуерна компания в ЕС с бизнес и в България преструктурира бизнеса си с близо €1 милиард

Софтуерна компания в ЕС с бизнес и в България преструктурира бизнеса си с близо €1 милиард

От ръководството посочват, че това не е план за съкращаване на разходите

По-рано тази година Endava обяви преминаването към постоянен хибриден работен модел на работа, което ѝ дава свободата да привлича повече таланти не само от конкретен град, а от целия регион. В допълнение, нейните служители в страната ще могат да работят до 20 дни годишно от чужбина.

Компанията избира хибридния модел не само в отговор на пандемичния контекст, но и защото нейните служители заявиха желанието си за по-голяма гъвкавост и възможност за работа и от дома, и от офиса, допълват от Endava.