Американската платформа за предоставяне на услуги при споделеното настаняване Airbnb разработва услуга за резервация на полети, с което влиза в конкуренция с компании като Priceline Group и Expedia.

Разработването на функцията все още е на ранен етап, а компанията обмисля различни маршрути, за да пробие в бизнеса, обясниха запознати с въпроса, цитирани от Bloomberg.

Airbnb има за цел да стартира услугата, преди да направи първично публично предлагане, което вероятно ще стане в следващите 18 месеца, казаха запознатите с въпроса.

Говорителят на Airbnb Ник Папас отказал да коментира темата и съобщил пред Bloomberg, че компанията не планира да стане публична в близкото бъдеще.

Платформата започна дейността си преди осем години и помогна за създаването на глобална индустрия при наемане на места за пренощуване. Въпреки това компанията търси и нови източници на приходи.

Миналия месец Airbnb прибави опции за резервации на ресторанти и други туристически услуги. Стартъпът, който беше оценен на 30 милиарда долара от инвеститорите през тази година, заяви, че има амбиция да бъде дестинация за планиране при цялостно пътуване на един клиент, а не просто да помага за намиране на място за престой.