Акциите на Apple Inc. надхвърлиха $300, благодарение на прогнозите за добро празнично тримесечие и високо търсене на продукти като AirPods, пише Bloomberg.

Акциите на производителя на iPhone се покачиха с 2,3 процента и завършиха на рекордните $300,35, надхвърляйки прага за първи път след увеличаването на броя им. Доброто представяне в първите дни на новата година е в рязък контраст с началото на 2019 г., когато Apple издаде първата си прогноза за спад на продажбите от почти две десетилетия.

Пазарната капитализация на производителя на iPhone достигна $1,33 трилиона.

Въпреки проблемите, Apple успя да изпревари всички технологични гиганти през 2019 г., като записа 86 процента ръст на цената на акциите. Така това се превърна в най-добрата година за компанията от десетилетие.

Инвеститорите са все по-оптимистично настроени отново възможността на Apple да привлече своите около 1,5 милиарда потребители на iPhone, iPad u Mac към допълнителни продукти, като Apple Watch, AirPods и Apple TV.

Очаква се през тази година производителят да пусне следващото поколение iPhone с 5G възможности. Прогнозите са за и нов, бюджетен наследник на SE през първото полугодие.

Apple прибира 66% от печалбите в смартфон индустрията

Apple прибира 66% от печалбите в смартфон индустрията

И 32% от приходите