Служителите на Apple постепенно започват да се връщат на работа в офиса и ще имат възможност да се тестват за COVID-19, когато се върнат по работните си места, предава Business Insider.

Компанията ще изисква служителите да проверяват температурата си преди да отидат на работа, да носят маски и да не се струпват на затворени места като асансьори. Apple  направи промени в седалището си в Купъртино, Калифорния, като преконфигурира плановете за откритите офиси.

Apple беше една от първите големи технологични компании, които спряха бизнес пътуванията на служителите и затвориха магазините си, когато коронавирусът започна да се разпространява извън Китай и сега беше една от първите, които започнаха да връщат служители обратно в офиса.

Apple предприе изключително различен подход от конкурентите като Google и Facebook, които позволяват на служителите им да работят дистанционно до края на 2020 г. (или дори за неопределено време, ако изберат, в случая на Facebook).

Други компании, които очертават по-съкратени срокове за връщане в офиса, включително Amazon, също започнаха да се подготвят за тестване на служителите си. Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос заяви пред акционерите през април, че компанията има за цел да тества всички служители. През май компанията е започнала пилотна програма за тестване на складови работници.