Британският автомобилен производител Aston Martin ще пусне на пазара нови акции в опит да набере до $190 млн., за да се справи с кризата, предава Reuters. Сумата е около една четвърт от пазарната капитализация на компанията в петък, която се срина със 17% днес.

Предлагането ще включва 304 млн. нови акции на цена 50 цента, 20% по-ниско от цената при затваряне на пазарите в четвъртък.

Новият собственик Yew Tree ще придобие 25% от тях, а Prestige Motors, която преди бе основният акционер, но оттогава намалява дела си, ще планира около 8%.

През първото тримесечие на 2020 г. продажбите на Aston Martin спаднаха с около една трета, като за периода април-юни се очаква още по-голям спад. За да се справи с кризата, компанията съкрати редица работни места. Компанията е получила одобрение за заем от $25 млрд. от британското правителство по схема за подпомагане на бизнеса.

По-рано днес стана ясно, че продажбите на нови автомобили на Острова са се сринали с 97% до най-ниското си ниво от февруари 1946 г.

Aston Martin изгони директора си

Aston Martin изгони директора си

След като акциите се сринаха с 98% от IPO-то