Българският стартъп за онлайн търсене на работа nPloy започва дейност на румънския пазар след инвестиция от €2 милиона през 2022 година, съобщават от компанията. nPloy е мобилно и уеб приложение, което свързва кандидати и работодатели въз основа на модела на приложения за запознанства.

Той се захранва от AI алгоритъм, който свързва търсещите работа с подходящи за тях работни места въз основа на различни критерии, като очаквания за заплати, умения, опит, местоположение и тип работа. Стартъпът е привлякъл повече от 125 000 потребители и над от 1000 компании от старта си през 2018 година.

"С бързо развиваща се икономика и международно призната квалифицирана работна сила, Румъния отдавна е пазар, който представлява интерес за нас и ние сме развълнувани, че най-накрая имаме шанса да направим технологичния напредък достъпен и тук", коментира съоснователят на nPloy Константин Цонев, цитиран от Romania Insider.

"Вярвам, че нашата платформа ще бъде особено ценна за румънските компании, които искат да разширят своите операции и да останат конкурентоспособни в бързо променящия се бизнес пейзаж", добавя мениджърът.

nPloy привлече близо 4 милиона лева, за да промени пазара на труда

Български стартъп привлече близо 4 милиона лева, за да промени пазара на труда

Това е най-голямата инвестиция в български стартъп от HR сектора до момента

Алгоритъмът на платформата автоматизира процеса на предварителен подбор, като по този начин позволява по-бързо набиране, по-квалифицирани кандидати и по-висока ефективност, обясняват от nPloy.

Служителите за подбор на персонал могат да получат достъп до анонимната база данни, за да идентифицират най-добрите кандидатите въз основа на техните умения и опит и да им изпратят покана за заявка за кандидатстване за работа.

Алгоритъмът на nPloy гарантира, че кандидатите виждат само работните места, които отговарят на техните финансови изисквания.

Платформата гарантира анонимност на кандидатите до свързването с даден работодател. Преди да се стигне до взаимен интерес компаниите получават достъп до професионалния опит и умения на всеки кандидат, с изключение на лични му данни като име, пол, възраст и настоящ работодател.

Снимка 606064

Източник: iStock

Освен това, платформата позволява на кандидатите да знаят какво се случва с тяхната кандидатура, а именно дали е била прегледана, одобрена или отхвърлена. Кандидатите получават и конкретна обратна връзка, ако не са съпоставими с дадена компания.

От друга страна, както при платформите за запознанства, когато има интерес и от двете страни, автоматично се отваря чат между тях. Работодателите могат да планират и видео интервю директно в приложението.

Приложението е безплатно за кандидатите и може да бъде изтеглено от App Store и Google Play Store. Компаниите могат да избират между различни абонаменти въз основа на техните нужди, свързани с набирането на персонал, броя на наличните работни места или профила на кандидатите, които търсят.

Абонаментите за nPloy предоставят и услуги за маркетинг и брандинг на работодатели без допълнителни разходи.

През август 2022 година българската иновативна платформа за свързване на кандидати и работодатели затвори своя първи инвестиционен рунд в размер на почти 4 милиона лева.

Основен инвеститор в рунда беше българският инвестиционен фонд "Морнингсайд Хил", като целта на финансирането беше развитие на платформата и навлизане на нови пазари в Централна и Източна Европа. Това беше най-голямата инвестиция в български стартъп от HR сектора до момента.

Снимка 211027

Източник: flickr.com