Българската иновативна платформа за свързване на кандидати и работодатели nPloy затвори своя първи инвестиционен рунд в размер на почти 4 млн. лева. Основен инвеститор в рунда е българският инвестиционен фонд "Морнингсайд Хил", като целта на финансирането е развитие на платформата и навлизане на нови пазари в централна и източна Европа.

Най-голямата инвестиция в български стартъп от HR сектора у нас до момента

"Масовите онлайн платформи за търсене на работа не само в България, но и в Европа често са тромави и неефективни. Това искаме да променим с nPloy, като успешно разработихме иновативна job-matching платформа по модела на приложенията за запознанства.

€2500 и ставаш инвеститор в стартъп. Каква е възвращаемостта и колко трябва да се чака за нея?

€2500 и ставаш инвеститор в стартъп. Каква е възвращаемостта и колко трябва да се чака за нея?

Разговаряме с директора на платформата SeedBlink за България Ангел Хаджиев

Заменихме стандартния процес на предварителен подбор с алгоритъм с изкуствен интелект, който позволява на потребителите да виждат само подходящи за опита им позиции, а на работодателите - лесно да получават релевантни кандидати", коментира Константин Цонев - един от основателите на платформата.

В момента nPloy се използва от над 85 000 потребители и над 500 работодатели в страната

Сред тях са BIC, SAP, Lidl и Postbank. Платформата предлага изключително прозрачен и ефективен процес на подбор. В нея компаниите имат достъп до информация за професионалния опит и умения на всеки кандидат, но не и до лични данни като имена, пол, възраст и настоящ работодател, което гарантира максимална обективност на процеса.

Освен това, компаниите имат възможност проактивно да се свържат с кандидати от базата на nPloy, както и да се възползват от Employer branding рекламни кампании, насочени към прецизно таргетирана аудитория.

"Избрахме да инвестираме в nPloy, защото вярваме в нуждата от технологично подобрение на пазара на труда и в успеха на екипа. Всяка добра идея има нужда от още по-добър бизнес план и от хора, които горят в изпълнението ѝ. А nPloy има точно това", заяви Павел Велков, който е управляващ партньор в инвестиционния фонд "Морнингсайд Хил".

Умният алгоритъм на приложението показва на кандидатите само обяви, които отговарят на всички техни изисквания, включително за заплата. nPloy е единствената платформа в България, в която талантите винаги знаят дали CV-то им е прегледано, одобрено или не.

Как да не "погубите" своя стартъп

Как да не "погубите" своя стартъп

Избягвайте "нецелеви" инвеститори, които носят само пари за проекта

При проява на взаимен интерес, между двете страни автоматично се отваря чат и може да се насрочи видео интервю. А отскоро мобилното приложение предлага и възможност кандидатите да следят селектирани новини, да се включват в клубове по интереси и различни видове онлайн събития на кариерна тематика.

"Целта на nPloy да направи нещата по-лесни. Търсенето на работа не трябва да е толкова сложен и бавен процес, когато има модерни технологии, които могат да решат тези проблеми", споделя Мария Петрова - директор бизнес развитие в платформата.

Основна задача на екипа от тук нататък е да стартира навлизането на още повече нови пазари в централна и източна Европа. Приложението от скоро работи на румънския пазар и отзивите са много добри, а целта на основателите е до края на 2023 година платформата да е активна в още държави и да привлече следващия успешен инвестиционен рунд за глобален ръст.

Секторът, който през 2021-а удвои обявите си работа и стана водещ на пазара на труда у нас

Секторът, който през 2021-а удвои обявите си работа и стана водещ на пазара на труда у нас

Той заема вече 22% от общия брой обяви