Cargill - най-голямата в Съединените американски щати частна компания по приходи - вече има над 1 100 служители в България. Центърът за споделени бизнес услуги има три офиса на територията на страната.

Компанията се занимава с търговия, покупка и дистрибуция на зърно и други земеделски продукти, енергийна търговия, стомана и транспорт, отглеждането на добитък и други. Cargill притежава и подразделение, което се занимава с финансови услуги.

Трите офиса в България се занимават в сферата на споделените бизнес услуги, морски транспорт и търговията със зърно и маслодайни култури.

Дейността ѝ в България датира от 2006 година, когато бе създадена първата структура в София, която работи в областта на търговията със зърно и маслодайни култури. През 2013 година компанията отваря офис и във Варна, където екипът, занимаващ се с морски транспорт, осъществява глобалната търговия на Cargill чрез координацията на морските плавателни съдове.

Тези компании контролират нашите храни

Тези компании контролират нашите храни

Те определят кои продукти да останат на нашите трапези и на какви цени

Година по-късно в столицата бе създаден и центърът за споделени бизнес услуги. В него се обслужват бизнесите на компанията в Европа, Близкия изток и Африка, като им се предоставят услуги с добавена стойност в сферата на финансите, транспорта и логистиката, стратегическото снабдяване и доставки, както и управлението на човешки ресурси.

В центъра в София вече има над 1 000 души, които управляват важни за компанията процеси.

Компанията отпразнува успеха със специално събитие, на което гост бе и Ким Скансън, глобален директор на центровете за споделени услуги.

В глобален мащаб компанията има 155 хил. служители в 70 страни. По данни на Forbes, през 2017 г. Cargill е най-голямата частна американска компания по приходи. Тя оглавява класацията вече десета поредна година и изпуска "златото" само два пъти от създаването на класацията през 1985 г. досега.

С приходи от $114,7 милиарда, тя изпреварва популярни имена като Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Koch Industries, Uber и други.