Coca-Cola заяви, че коронавирусът е прекъснал веригата им на доставки и снабдяването им с изкуствени подсладители от Китай може да се забави, ако огнището продължи да се разпространява, пише CNN. "Производството и износът алтернативните напитки без за захар" разкри Coca-Cola в годишния си доклад.

Основните изкуствени подсладители, които Coca-Cola (KO) използва в своите продукти, включват аспартам, ацесулфам калий, захарин, цикламат и стевиол гилкозиди. В своя годишен доклад команията посочи, че счита сукралозата за "критична суровина". Те я получават от доставчици в САЩ и Китай. Компанията не уточни кои подсладители са засегнати от забавянето на доставките и износа. 

Американски компании губят до половината от приходите си в Китай заради коронавируса

Американски компании губят до половината от приходите си в Китай заради коронавируса

Европейските дружества с бизнес в Поднебесната империя очакват значителен спад на приходите

Coca-Cola направи изявление, в което посочи настоящите и очакваните ефекти от коронавирусът, наречен COVID-19 . Компанията заяви, че предприема предпазни мерки за служителите си в Китай, за да помогне да се предотврати разпространението на вируса. "Безопасността и здравето на сътрудниците на компанията остава основен приоритет", се казва в съобщението. "Компанията е приложила предпазни мерки за защита на служителите в Китай, които включва осигуряване на маски за лице и дезинфекция на ръцете, инсталиране на температурен скрининг в офиси и производствени помещения. 

Компанията помага на организации, участващи в превнтовните мерки за вируса. Сумата на даренията и не е оповестена. Китай е третият по големина пазар на Coca-Cola.