Един от водещите доставчици на автомобилни транспортни услуги в Европа - DHL Freight, обяви, че открива нов логистичен терминал в София. Компанията празнува своята 25-а годишнина в страната, a новият терминал заменя старата локация, за да обработва увеличения логистичен обем.

"С новия терминал на DHL Freight добавяме още един важен хъб в Източна Европа за автомобилен превоз на товари, особено в осигуряването на бърз и лесен достъп до логистични решения на нашите клиенти в Софийска област", заяви Уве Бринкс - главен изпълнителен директор на DHL Freight.

Сградата използва нови технологии и модерен складов софтуер, за да разшири допълнително своите логистични възможности, които управляват всички услуги. Освен това терминалът предлага различни възможности за X-Dock дейности с единадесет автоматизирани и две специализирани рампи за микробуси, съхранение на ADR стоки, митнически склад и логистична площ от 3000 m² за високо стелажно съхранение за повече от 6000 палета.

DHL Freight изгражда нова база в София

DHL изгражда нова база в София

Тя ще е с площ над 12 хил. кв. м и ще бъде готова до ноември

А тъй като устойчивостта и действията срещу изменението на климата са една от най-важните теми днес, DHL се ангажира да предоставя устойчиви логистични решения, които ще намалят всички свързани с логистиката емисии до нула до 2050 година.

Новото съоръжение в София инвестира в устойчиви технологии, алтернативни задвижвания и устойчиви горива. Конструкцията е снабдена с модерни климатични системи за минимизиране и пълен контрол на използването на енергийни източници.