Очакванията са водещ пазар за летище Бургас през тази година да бъде Полша, като са планирани чартърни и редовни полети от и до десет полски дестинации. Това съобщиха от аеропорта в морския град.

За първи път директни редовни полети от и до Букурещ ще предлага българската авиокомпания GullivAir, стартирайки от 16 юни.

Директни чартърни полети за първи път ще има и от и до Тимишоара на European Air Charter от 1 юни.

През тази година се очаква и нови две авиокомпании да оперират за първи път на Летище Бургас. Датската авиокомпания Jettime ще предлага директни чартърни полети до три скандинавски дестинации - Копенхаген и Билунд (Дания), както и Хелзинки, (Финландия), стартиращи от 22 юни.

Литовската авиокомпания Heston Airlines също е нова за морското летище. С нея са планирани чартърни полети от и до Тел Авив (Израел).

И през тази година ще бъдат извършвани директни редовни полети от и до София. Самолети на авиокомпания GullivAir ще летят всекидневно по направлението.

А авиокомпания Bulgaria Air e заявила между три и осем полета седмично до София, стартиращи от 17 юни, информираха от Летище Бургас.

Оттам посочиха, че фирмата концесионер на летищата в Бургас и Варна полага всички усилия за по-нататъшното увеличаване броя на дестинациите до и от летищата в двата черноморски града, особено в тези времена на предизвикателства пред туризма, вследствие на конфликта между Русия и Украйна.

Ръст на пътниците на Летище Бургас. Ето кое е най-натовареното направление

Ръст на пътниците на Летище Бургас. Ето кое е най-натовареното направление

Спрямо миналия февруари, пътниците сега са близо 4 пъти повече