Британската бюджетна авиокомпания easyJet обяви нов маршрут от летище София. От 16 декември тръгват полети до шотландската столица Единбург, като те ще се извършват два пъти седмично - във вторник и събота.

От съобщението на компанията става ясно, че линията засега ще започне като сезонна до 14 април 2018 година и може да бъде удължена в случай на достатъчен интерес.

Билетите от София до Единбург вече са в продажба на сайта на easyJet, както и в мобилното приложение на компанията, като цените тръгват от 15 евро в едната посока.

"easyJet очаква да превози около 10 000 пътници през първата зима на дейност по този маршрут", се казва още в съобщението.

Британската компания навлезе на българския пазар през 2007 година и новата линия ще бъде шеста в нейната мрежа до и от нашата страна.

Авиокомпанията има целогодишни полети от София до Лондон Гетуик, Лондон Станстед и Манчестър и отскоро свързва летище Варна с Лондон Гетуик и Берлин Шьонефелд.

"Щастливи сме да обявим този нов маршрут днес. Новите полети ще предложат по-голям избор на шотландските ски туристи да прекарат зимните си ваканции в известните български зимни курорти, както и на българските пътници да посетят една от най-атрактивните европейски столици, известни със своето наследство, култура и фестивали. Сигурни сме, че този нов маршрут ще бъде популярно допълнение към текущата ни мрежа от летища", коментира директорът за британския пазар на авиолиниите Али Гейуд.