Продажбите на iPhone може да продължат да спадат твърдят анализатори въпреки твърдението на Тим Кук, че компанията се връща към растеж.

"Доставките на iPhone 7 може би са притиснати от слабото търсене в Китай, по-слабите продажби на по-евтината версия на модела, както и липсата на достатъчно бройки на версията в черен цвят", коментира анализатора от KGI Securities Минг-Чи Кю пред сайта 9to5Mac.

Защо е толкова трудно да се намери  iPhone 7 в черен цвят?

Защо е толкова трудно да се намери iPhone 7 в черен цвят?

Клиентите трябва да чакат над месец за смартфон в тъмна разцветка

От фирмата прогнозират, че американският производител ще достави между 40 и 50 милиона бройки през първото тримесечие на следващата година, което е под резултата от 51,2 милиона бройки за същия период на тази.

През миналата година пролетните продажби на Apple бяха подкрепени от излизането на новия модел iPhone SE и достигнаха 40 милиона доставени броя. През следващата година обаче заради липсата на нов смартфон те ще паднат до 35 до 40 милиона броя.

Преди две седмици технологичната компания обяви трето поредно тримесечие на спад в продажбите на най-важния си продукт iPhone с около 5 процента, но прогнозира успешни нива на покупките на устройствата през предстоящия празничен период.

Тогава от Apple заявиха, че са продали 45.51 милиона от емблематичния си продукт iPhone през последното тримесечие.

Apple отчете пореден спад в продажбите на iPhone

Apple отчете пореден спад в продажбите на iPhone

Приключи тримесечието за компанията