Ford подготвя за доставка изцяло електрическа версия на най-продавания товарен микробус в Северна Америка - Transit, която понастоящем се предлага с бензин и дизел. Планира се електрическата версия ще бъде налична в САЩ и Канада, както и в Европа през 2021 година, пише CNN.

Преди време Ford това обяви и това, че ще направи изцяло електрическа версия на своя пикап F-150, който отдавна е най-продаваният пикап в Америка. Ръководителите на Ford заявиха, че линиите за електрически превозни средства, ще са приоритет.

Ford представи електрически Mustang с над 900 конски сили

Ford представи електрически Mustang с над 900 конски сили

Нестандартното при него е, че има 6-степенна ръчна скоростна кутия

Компанията е отбелязала ръст от 33% на продажбите на камиони и микробуси от 2015 г. насам, се казва в съобщението на Ford. Очаква се това да продължи, благодарение на популярността на онлайн пазаруването, за което трябват микробуси за извършване на доставките. Презареждането ще е с помощта на зареждащата мрежа Ford. Електрическите превозни средства ще представляват 8% от всички продажби в САЩ до 2025 г.

Въпреки че Ford няма почти никакви изцяло електрически превозни средства на пазара, това е на път да стане реалност. Електрическият SUV на Ford Mustang Mach-E беше представен миналия ноември. През януари Ford обяви, че производителя на електрически превозни средства Rivian, в която Ford е основен инвеститор, ще произвежда електрически луксозен SUV за луксозната марка на Lincoln на Ford. Инвестицията на Ford в компанията и другите електрически превозни средства са част от плана на компанията да харчи 11,5 милиарда долара за производство на  електрически превозни средства до 2022 година.