Автомобилният производител General Motors (GM) обяви, че очаква поскъпване на акциите си през 2016 г. с около 25 цента. Прогнозите са за единичната цена на ценните книжа до 5,75 долара.

Освен това от американската компания обявиха, че планират да засилят своята програма за обратно изкупуване на акции с 80% до размер от 9 млрд. долара и да я продължат до края на 2017 г. В обобщение това означава, че акционерите в GM ще получат общо 16 млрд. долара до края на следващата година, пише BBC.

“Ние направихме забележителен прогрес, придържайки се към стратегическия си план и резултатите си личат по повишените приходи”, коментира шефът на производителя Мери Барра.

Междувременно конкурентът на GM Ford записа разочароваща търговия. Акциите на компанията изгубиха повече от 3,5% от стойността си.

В началото на седмицата стана ясно, че фирмата ще раздаде допълнителни дивиденти в размер на 1 млрд. долара. Така прогнозата е, че Ford ще отчете печалба преди облагането с данъци между 10 и 11 млрд. долара за 2015 г.