Гръцкият клон на международен кооператив за млечни продукти е глобен с 561 000 евро за завишени цени, включително за бебешко мляко, което нарушава пазарните правила, насочени към ограничаване на печалбите, съобщи Министерството на развитието на южната ни съседка.

Проверките, извършени от Междуведомственото звено за контрол на пазара, установиха, че Friesland Campina Hellas SA нарушава член 54 от Закон 5045/29-07-2023 за ограничаване на несправедливите маржове на печалба, пише електронното издание Kathimerini.

По-конкретно, те установиха, че от девет от продуктите си компанията е реализирала по-високи печалби от разрешените от гръцкото законодателство.

КЗК наложи общо над 600 000 лева глоба на "Техноком трейд" и "Абофарма България"

Две компании отнесоха 600 000 лева глоба заради "ABO PHARMA Магнезий"

Peшeниeтo на регулатора пoдлeжи нa oбжaлвaнe пpeд Aдминиcтpaтивeн cъд Coфия

"Нечестното печелене няма да бъде толерирано. Подкрепата на семействата е приоритет за правителството", каза министърът на развитието Костас Скрекас.

Проверки от министерството се провеждат и в няколко големи мултинационални компании, които са активни в категориите перилни препарати, кафе, зърнени закуски и домакински почистващи препарати и пестициди.

Friesland Campina Hellas предлага бебешки и прохождащи млека, бебешки кремове, изпарени и силно пастьоризирани млека, кисели млека, млечни кремове, масла и сирена под марките NOUNOU, FRISO, MILNER, FINA, продуктите за професионална употреба DEBIC, FRICO, MIKRI OLANDESA, FRAU ANTJE, NOYNOY BARISTA'S GOLD, TOP PRO, линията билкови напитки NUNOU. Марката FRISO е известна на българския пазар с адаптираните млека FRISOLAC.

КЗК наложи близо 50 000 лева глоба на CoolFit - конкурента на MultiSport

Защо конкурентът на MultiSport отнесе 50 000 лева глоба от КЗК?

Бартерни отношения или нещо повече?