Китайската Huawei Technologies планира да удвои заплатите на почти всичките си 194 хил. служители този месец и ще възнагради част от тях с допълнително $285 милиона, пише The Washington Post. Бонусите идват на фона на продължаващ ръст на продажбите на мобилни телефони, въпреки санкциите, въведени през май от Вашингтон. От компанията казват, че възнаграждението е признание за труда на служителите на фона на "необичайните външни предизвикателства".

С няколко изключения, свързани с недобро представяне или нарушение на правилата на компания, почти всички служители ще получат бонус, става ясно от съобщение на директора "Човешки ресурси" на компанията, видяно от изданието. Минималната сума, която всеки служител ще получи, е $2 850, твърди още The Washington Post.

Компанията е отделила и още $285 милиона за тези служители, които са помогнали най-много на Huawei да се справи с предизвикателствата, създадени от президента на САЩ Доналд Тръмп. Това включва тези, които са работили по алтернативни вериги за доставки, както и за тези, работили по операционната система Harmony OS и чиповете Kungpeng.

Силните продажби на Huawei върнаха пазара на смартфони към растеж

Силните продажби на Huawei върнаха пазара на смартфони към растеж

Доставките растат с почти 30% на годишна база