Френската финтех компания iBanFirst дебютира на първи пазар в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Стартъпът ще отвори офис в Букурещ, а като следваща стъпка планира навлизането си на българския и на унгарския пазар. Това става ясно от официално съобщение на компанията, цитирано от сайта SeeNews.

Целта на iBanFirst за разширяването на бизнеса ѝ към Румъния е да привлече 500 клиенти и да създаде малък екип от 20 консултанти през първата година от стартирането на дейността си там.

"Избрахме да навлезем в региона с първи офис в Румъния, защото страната се справя много добре с възстановяването от коронавируса и компаниите са отворени към новите технологии", посочва основателят на компанията Пиер-Антоан Дюсюлие.

През следващите месеци iBanFirst се готви да отвори и планираните офиси в България и Унгария.

Френското дружество е основано през 2013 година, като то предлага платежни решения чрез облачна платформа. Компанията обслужва трансгранични плащания и операции в над 30 различни валути. Тя има над 250 служители и обслужва повече от 4000 клиенти в Европа.

Преди месеци американският инвестиционен фонд Marlin Equity Partners стана мажоритарен собственик на iBanFirst след сделка за 200 милиона долара.