Въпреки че септември се превърна в петия пореден месец, през който печалбите на индустриалните компании в Китай се покачват, темпът на растежа им се забавя, до голяма степен заради поскъпването на суровините и обезценката на фирмените активи. А производството от решаващо значение за икономическия растеж на страната, който е движен от износа.

Покачването на индустриалните печалби е в размер на 646,43 млрд. юана (96,34 млрд. долара), сочат данните на Националното бюро за статистика. Като процентна стойност, ръстът е от 10,1% на годишна основа. Въпреки това, през август покачването беше в размер на 19,1%.

"Въпреки че печалбите в индустрията продължиха да се възстановяват уверено през първите три тримесечия, ръстът на съвкупните оперативни приходи и печалби все още не е станал позитивен, докато темпът на растеж на постъпления по сметките и инвенториите от завършени стоки все още са високи", каза страшният статистик от Националното бюро за статистика Жу Хонг пред Reuters.

Мегапроект: Шест свързани помежду си небостъргача в Китай

Мегапроект: Шест свързани помежду си небостъргача в Китай

Проектът е наречен One Excellence

През периода януари-септември печалбите на индустриалните фирми се понижиха с 2,4% на годишна основа, до 4,37 трлн. юана, а за първите осем месеца понижението им е от 4,4%.

След първоначалния тежък спад, сега автомобилните производители и компаниите за различни видове метали са водачи по покачване на печалбата, а водещите минни оператори Zijin Mining и Chifeng Jilong Gold Mining отчетоха силно покачване на нетните печалби за първите девет месеца.

Маржът на печалбите в индустрията също расте - с 13,8% през третото тримесечие на годишна основа след спада от 4% през второто.

Задава се буря за Renault в Европа заради "износа" на производството на Dacia Spring в Китай

Задава се буря за Renault в Европа заради "износа" на производството на Dacia Spring в Китай

Най-евтиният електромобил на Стария континент ще се прави в Азия