Китайската компания Yanfeng Automotive Interiors официално откри новия си завод в Крагуевац, централна Сърбия, пише SeeNews.

Фабриката е с площ от 18 500 квадратни метра. В нея ще работят 200 служители, се посочва в изявление на градската управа на Крагуевац.

Плановете на Yanfeng са да увеличи броя на служителите в завода до 800 души, като това трябва да стане до 2023 година, заяви управителят на завода Милан Радович на церемонията по встъпването в длъжност.

"Първата производствена линия е инсталирана, втората е доставена, а третата и четвъртата ще пристигнат до месец април", каза от своя страна президентът на Сърбия Александър Вучич в отделно прессъобщение.

Китайската компания започна строителството на фабриката през септември. Предприятието е разположено в зоната за свободна търговия в Сумадия, близо до Крагуевац.

Китайската Yanfeng има около 110 производствени предприятия и технически центрове в 20 страни. Компанията е работодател на от 33 000 служители в световен мащаб.

Yanfeng е световен доставчик на интериорно оборудване за автомобилната индустрия. Фирмата е базирана в Шанхай. По данни на фирмата тя има годишен оборот от около 8,8 милиарда щатски долара и е един от 50-е най-големи доставчици в света.