Хоум офис революцията изглежда вече е минало, след като даже Zoom - компанията, която се превърна в синоним на работата от вкъщи, обяви, че минава към хибриден модел и започва постепенно да връща служителите си във физическите си локации, съобщава Business Insider.

Контекст: Работата от разстояние започна да се практикува масово по време на пандемията. Изискванията за социална дистанция направиха традиционния офис непрактично решение и милиони служители от най-различни сфери започнаха да провеждат срещи и да работят по общи проекти виртуално.

Zoom предлагат решения за телеконференции от преди COVID-19, но първоначално пазарът обхващаше предимно мултинационални компании и тесен кръг от сфери, в които не се изисква присъствие в офиса. Заради хоум офиса обаче цената на акциите ѝ скочи шесторно... за да се срине след отмяната на противоепидемичните мерки.

Изпълнителният директор на Zoom с 98% по-ниска заплата, след съкращения на служители

Изпълнителният директор на Zoom с 98% по-ниска заплата, след съкращения на служители

Компанията освобождава 1300 работни места или 15 на сто от персонала си

Много от клиентите на Zoom започнаха да връщат служителите си по офисите - в хибридна или в изцяло присъствена форма.

Детайли: Живеещите в близост до офисите на Zoom вече ще трябва минимум 2 дни в седмицата да присъстват физически.

"Вярваме, че структурираният хибриден подход - служителите, живеещи близо до офис да бъдат на място два дни седмично, за да общуват с екипите си, е най-ефективен за Zoom.", заявиха от компанията.

Защо Zoom отбелязва спад в търсенето и срив на акциите?

Защо Zoom отбелязва спад в търсенето и срив на акциите?

Ще започне ли компанията да губи милиарди долари с темпото, с което ги печелеше?

От друга страна: Проучване на Zoom показва, че за 43% от служителите гъвкавите условия на работа не са екстра, а базово очакване и 70% биха сменили работното си място с такова, което им дава повече възможности в тази насока.