Американската космическа компания Launcher мести базиран в Днипро, Украйна свой офис в българската столица София, става ясно от изявление на фирмата. Мярката се налага във връзка с възникналия военен конфликт в страната.

"Разтревожен съм от непредизвиканата руска агресия в Украйна. Ние оказваме цялата необходима помощ, за която можем да се сетим, към нашия екип, партньорите ни, както и на техните семейства в Украйна", заяви Макс Хаот - основател и изпълнителен директор на компанията. 

Българските мобилни оператори пускат безплатен роуминг в Украйна

Българските мобилни оператори пускат безплатен роуминг в Украйна

Сънародниците ни няма да плащат за разговори, съобщения и мобилен интернет

Филиалът на Launcher в Днипро проектираше течногоривния двигател със затворен цикъл "Е-2" с позволение от американските власти. Екипът се състои от 11 инженери и петима помощници.

През последните няколко седмици повечето от специалистите вече се са се преместили успешно в София, заедно със семействата си. Някои служители обаче са взели решение да останат в Украйна.

На този фон стотици наши сънародници са поискали от българските власти съдействие за евакуация от Украйна. В посолството на България в Киев също има настанени хора.