ИТ компанията Leanplum, която е лидер в мобилното маркетингово пространство, е успяла да привлече инвестиции от 27 милиона долара. С него общо привлеченото финансиране достига 123 милиона долара, съобщават от фирмата, в която има българско участие и която има офис в София.

От компанията посочват, че финансирането ще бъде използвано, за да ускори продуктовото развитие на компанията и да разшири пазарния дял ѝ в глобален план.

"Само през изминалата една година, през платформата на Leanplum са преминали над 150 милиарда съобщения", посочва Момчил Кюркчиев, който е съосновател и главен директор развитие на продукти в Leanplum.

Leanplum събра $47 милиона с поглед към бъдещето на маркетинга

Международна компания, създадена от българин, набра $47 милиона финансиране

Фирмата продължава с иновациите, привлича все повече клиенти

"Като българин, обаче, моя лична мисия винаги е било това да изградя успешна компания, която има достъп до световни пазари и инвестира в развитието на българския талант. Днес офисът на Leanplum в София е вторият по големина от общо шест локации в света и е основен двигател на развойната дейност в компанията", допълва той.

Междувременно успоредно с привличането на финансирането компанията посочва, че има нови назначения. Част от екипа става Джордж Гарик, който става главен изпълнителен директор.

Анил Катри: Усещането за мисия прави една компания успешна

Бившият вицепрезидент на Yahoo! и LinkedIn, който избра да работи за българска компания

Да наемеш най-добрите хора и да им дадеш възможност да поемат рискове е фантастичен начин да изградиш една фирма, казва техническият директор на Leanplum

Шери Хюстън ще ръководи финансовия екип на компанията и поема ролята на главен финансов директор, а Момчил Кюркчиев става главен директор разработка на продукти. В борда на директорите влиза Ръс Фрадин.

Leanplum е създадена в Сан Франциско през 2012 година от българина Момчил Кюркчиев и колегата му от Google Андрю Фърст. Започната като стартъп, тя бързо набира скорост и печели все повече доверие сред инвеститорите и клиентите си. Компанията има офиси още в Ню Йорк, Лондон, Амстердам и Сингапур.

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Leanplum

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Leanplum

Надникнете в едни от най-цветните и иновативни работни места в столицата