"Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите" е поредица на Money.bg, която ще излиза на всеки две седмици. В нея ще бъдат представени едни от най-цветните, интересни и иновативни работни пространства на водещи компании в столицата. 

Четирите стени на работното място вече ви притискат и с всеки изминал ден ви изглеждат все по-сиви и скучни? А какво ще кажете, ако можехте да си разнообразите служебните задължения, като излезете на "площада" и си побъбрите с "цветни" хора, идващи от различни части на света?

В случай, че това ви звучи като подходяща рецепта за макар и кратко бягство от ежедневието, елате с нас да разгледате един от най-цветните офиси, на който можете да попаднете в София. Той си има своеобразен "площад", собствена "улица" и екип, съставен от хора, носещи духа на няколко различни култури.

Leanplum e създадена през 2012 година, като компанията има офиси в София, Сан Франциско, Ню Йорк, Лондон, Амстердам и Сингапур. Сред клиентите на й са мобилното приложение Tinder, Grab и най-голямата британска верига за търговия на дребно Tesco.

Това е новият столичен офис на Leanplum, която през 2012 година Момчил Кюркчиев създава заедно с Андрю Фърст. Нейната основна дейност е с фокус върху създаването на цялостна платформа за мобилен маркетинг. Служителите на компанията "влизат" в офиса в Бизнес центъра на ЦУМ през май миналата година.

"Площта на заеманото от Leanplum пространство в момента е около 800 квадратни метра. До края на 2018 година ще отвори врати и най-новата част от софийския ни офис, с което общата площ ще стане 1600 квадратни метра. Това разширяване е част от дългосрочната ни стратегия за увеличаване на R&D екипа в България", разказва Васил Поповски, който е старши директор разработване на продукти и ръководител на екипа на Leanplum в София.

Васил Поповски

Източник: Leanplum

Васил Поповски

Засега там работят близо 50 души от целия екип от над 250 служители на компанията в глобален мащаб. Атмосферата в столичния офис е доста цветна, като там работят хора, идващи от различни краища на света.

Снимка 379662

Източник: money.bg

"В Leanplum работят хора от над 26 култури в офиси на 3 континента. Изключително пъстра е палитрата от характери и специализации на служителите, но ценностите, които са в основата на компанията и ни обединяват като екип са универсални. Тази взаимосвързаност между различните Leanplum локации и стремежът ни към изграждане на дългосрочни и пълноценни отношения е добре отразена в пъстротата и отличителните форми на офис пространството", смята Поповски.

Снимка 389395

Източник: Leanplum

Той обяснява, че основната цел, когато правят новия офис в София, е там да бъде създадена динамична и цветна среда, която да отговаря на различните хора в екипа. Така се ражда идеята пространството да се превърне в един малък "вътрешен град". В него се появяват "къща" и "улица" конферентни зали, отворена зона за срещи и разговори или иначе казано вече споменатият "площад", както и такава за почивка - "Play Area".

Снимка 389401

Източник: Leanplum

Васил Поповски споделя, че именно "площадът" е притегателната точка в офиса и неговата любима част от него: "Това е мястото, където всеки понеделник провеждаме срещи между всички офиси на компанията и в рамките на половин час обсъждаме изминалата седмица.".

Снимка 389396

Източник: Leanplum

"Сред любимите места на колегите са още "dancing зоната", в която често се провеждат кратки физически загрявки, "Play зоната" оборудвана с билярд, джаги, тенис на маса и други, както и баните, които до края на 2018 година предстои да открием заедно с новата част на офиса", споделя още Поповски.

Снимка 389399

Източник: Leanplum

Вътрешният дизайн на офис на Leanplum е дело на софийското FUNKT Studio и Citydot Studio от Сан Франциско. Той е награден с две престижни отличия: второ място за интериорен дизайн от International Architecture Awards на Architecture Podium и Honorable Mention от Global Architecture & Design Awards организирани от Rethinking the Future.