"Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите" е поредица на Money.bg. В нея ще бъдат представени едни от най-цветните, интересни и иновативни работни пространства на водещи компании в столицата.

Петък е. Поглеждаш часовника си - 10:15 часа. Не, не си закъснял за работа. Влизаш в офиса и те залива море от идеи, които чакат теб, за да ги осъществиш. Работиш на високи обороти и това те кара да се чувстваш удовлетворен от свършеното. 19:10 часа е. Защо да бързаш за вкъщи? Решаваш да изпиеш един коктейл с колегите, докато обсъждате поредния вълнуващ комуникационен проект, който стои пред вас.

Това е да работиш за d:istinkt - PR агенцията със сплотен екип, който стои зад едни от най-мащабните кампании на големия бизнес у нас. И ако компанията все още не ви говори нищо, може да кажем, че това са хората в основата на PR кампанията по ребрандиране на телекомуникационния лидер Yettel. Техни клиенти са още Lidl, Klett, "Каменица", TELUS International, Европейският парламент, Speedy, Belotero и Samsung.

Снимка 588348

Източник: d:istinkt

d:istinkt е ново име на пазара, но само като бранд. Всъщност то е наследник на една от най-дългогодишните и успешни PR агенции в България - Intelday Solutions. Тя е основана през 2001 година, като досега винаги се е нареждала сред водещите компании в сектора у нас. 2020 г. носи много новости за агенцията. Тогава освен че променя името си на d:istinkt, следва процес на ребрандиране, разширяване на екипа, създаване на нов корпоративен сайт и смяна на два офиса.

d:istinkt е ново име на пазара, но само като бранд. Всъщност то е наследник на една от най-дългогодишните и успешни PR агенции в България - Intelday Solutions. Тя е основана през 2001 година, като досега винаги се е нареждала сред водещите компании в сектора у нас. 2020 г. носи много новости за агенцията. Тогава освен че променя името си на d:istinkt, следва процес на ребрандиране, разширяване на екипа, създаване на нов корпоративен сайт и смяна на два офиса. 

"2020 беше важна година за агенцията. Смяната на бранда беше много рискова за нас, защото Intelday беше разпознаваемо име, винаги в топ 10 на агенциите. Тази трансформация продължи около една година и инвестирахме много в нея. Можем да се похвалим, че след това не само увеличихме екипа, но и прибавихме към портфолиото ни брандове като Yettel, "Каменица" и др.", разказва Слав Соколов, Client Service Director, d:istinkt.

Резултатите от тази промяна не закъсняват. Новата d:istinkt успява да разшири портфолиото от услуги, които предлага на клиентите си, екипът се разраства, а успоредно с това компанията се нарежда сред едни от най-добре представящите се по финансови резултати в сектора. "От старта на процеса по трансформация, всяка година отчитаме двоен ръст в приходите. Освен това продължаваме да инвестираме в хората ни - ръстът във възнагражденията е 57% спрямо 2019 г., когато въведохме промените в мениджмънта", допълва Слав.

Снимка 588345

Източник: d:istinkt

Едно от най-големите признания, че d:istinkt върви в правилната посока, е фактът, че за първи път компанията беше отличена като Агенция на годината на BAPRA Bright Awards на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА).

"Ние не сме толкова голям екип, но производителността ни е значителна, като се има предвид, че обслужваме много на брой водещи брандове. През 2019 година екипът ни беше от 9-10 души. Сега сме 15 и постоянно наемаме нови хора, защото обемите на работа растат", посочва Рая Тодорова, Head of Production, d:istinkt, и допълва:

"Агенцията ни е със сериозен опит на пазара и с широко портфолио, но духът ни е млад, като средната възраст в екипа е 37 години. През последните няколко години променихме много проектите, по които работим. След създаването си Intelday беше насочена повече към социални проекти, здравен PR, работа с неправителствени организации. Постепенно от 2019 година насам променихме фокуса си към корпоративни комуникации, брандинг, дизайн. Това ни позволява да работим в много различни посоки - от събития, през производство на печатни материали, до медийни и кризисни комуникации, продуктов PR, корпоративна социална отговорност, ESG комуникации и други."

Заедно с многото промени, през които минава d:istinkt през последните 2 години, агенцията сменя и офиса си на два пъти. Първите 20 години от работата на Intelday минават на локацията им на ул. "Цар Симеон" в центъра на София. Първоначално екипът се премества в нов офис на бул. "Драган Цанков" през 2020 година, но с наемането на нови хора мястото там става тясно. Така от август 2022 година компанията вече заема етаж в бизнес сграда на бул. "Христо Ботев".

Снимка 588351

Източник: d:istinkt

"Нещата станаха случайно и можем да кажем, че този офис ни намери нас. Пренесохме се за седмица и половина. Сега имаме около 25 работни места, от които заемаме около 15. Профилът на хората ни включва акаунти, които обслужват клиентите на ежедневна база, хора, които работят изцяло с инфлуенсъри, дизайн и криейтив екип, отдел, който се занимава с медиен мониторинг и анализи, както още счетоводство и администрация", посочва Слав.

В новия офис от агенцията започват на чисто, като не пренасят нищо друго от старата си локация освен принтера. Всичко на новото място - от бюрата до чашите за кафе, е подбрано внимателно от хората в d:istinkt. Дизайнът на офиса е в индустриален стил. Той също е дело на екипа, както и брандингът.

"Съчетахме елементи като дърво, черен метал и розов акцент. Искахме да пресъздадем баланса между земното и технологиите. Офисът е изцяло екосъобразен и покрива всички необходими стандарти", казва Николай Сердаров, Art Director, d:istinkt.

Снимка 588346

Източник: d:istinkt

Освен работните места, в отвореното пространство в офиса има зона за почивка и разговори с мека мебел от едната страна и с висок бар с бар столчета от другата. На вратата на залата за срещи стои името "Дъра-бъра".

Любимото място на всички в d:istinkt се намира няколко етажа нагоре. Там освен зала за събития е на разположение огромна тераса, която открива гледка от високо към цяла София. Именно това пространство е отделено за брейнсторминг и вътрешни срещи.

Снимка 588349

Източник: d:istinkt

Този месец d:istinkt направи и официално откриване на офиса си по време на парти в присъствието на инфлуенсъри като Ваня Джаферович, Мила Робърт, Прея, Павел Колев и Ицака, журналисти, клиенти и партньори.

Моделът на работа в агенцията е обратното на това, което е типично за корпоративния свят. Той по-скоро се задава от екипа. Всеки има право да избере дали да работи от вкъщи, или от офиса, като работното време е плаващо. Начинът на работа се ръководи основно от едно правило - всички задачи да бъдат свършени в срок.

"Нашият принцип е да даваме свобода за работа от разстояние и от офиса. Но истината е, че никой не иска да остава вкъщи. Дейността ни е такава, че ние имаме нужда постоянно да общуваме, обсъждаме, създаваме концепции", казва Слав Соколов.

Мениджърският екип на d:istinkt: Рая Тодорова, Head of Production, Слав Соколов, Client Service Director, Боян Иванович, CEO, Николай Сердаров, Art Director

Източник: d:istinkt

Мениджърският екип на d:istinkt: Рая Тодорова, Head of Production, Слав Соколов, Client Service Director, Боян Иванович, CEO, Николай Сердаров, Art Director

Този модел на работа идва и от това, че ангажиментите на всички в екипа са тясно свързани и хората работят заедно. "Атмосферата при нас е доста колаборативна, тъй като в нашия бизнес нищо не можеш да направиш сам. Най-важният процес е да канализираме идеите си. Хората при нас са много свежи и са основно млади."

Извън работните ангажименти екипът на d:istinkt знае и как да се забавлява. В края на седмицата те си организират вътрешни партита с коктейли, на които обсъждат различни теми с партньори и клиенти. А тиймбилдингът им може да продължи не един уикенд, а един месец.

"През 2019 година бяхме направили изнесен офис на морето. Бяхме наели къща там и всички дойдоха със семействата си, домашните любимци и заедно работихме от разстояние цял месец. Можем да кажем, че това е тиймбилдинг на друго ниво, който ти позволява да опознаеш хората по различен начин", завършва Рая Тодорова.