"Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите" е поредица на Money.bg. В нея ще бъдат представени едни от най-цветните, интересни и иновативни работни пространства на водещи компании в столицата.

Там, в сърцето на София, се намира внушителна сграда, която няма как да подминеш, без да хване погледа ти. А влезеш ли вътре, ще откриеш цял нов свят на едно място - ще чуеш разговорите на неговите обитатели, идващи от различни държави, и по етажите ще срещнеш цветни кътчета, които ще те изпратят на мислена разходка до екзотични места. Накрая ще можеш да се качиш на най-високата точка, от която се открива красива гледка към столицата с 360-градусов поглед над града.

Снимка 454015

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

Това е светът на TELUS International Europe - компанията с може би най-шарения екип у нас, който говори над 40 различни езика, като 30% от всичките ѝ служители са чужденци. Компанията е специализирана в предоставянето на услуги за аутсорсинг на бизнес процеси, като работи с клиенти от различни точки на света и е член на международното семейство на TELUS International.

Снимка 454014

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

Към днешна дата у нас TELUS International Europe има повече от 3000 служители, разпределени в 3 офиса - два в София - в TELUS Tower и Infinity Tower, и един в Пловдив. От 2017 година най-големият от тях е първият, намиращ се на столичния площад "Македония".

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 година насам предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси в България. У нас компанията има три офиса - два в София и един в Пловдив, а служителите ѝ са повече от 3000.

"В момента в TELUS Tower работят над 1300 наши служители. Офисът ни е проектиран по водещите тенденции за архитектурен и интериорен дизайн, предлагайки комфортна  работна среда и най-добрите гледки към града и Витоша", обобщава Захарина Вецева, която е Старши Мениджър Корпоративни комуникации и КСО в компанията.

"Локациите на всичките ни офис сгради в София и в Пловдив са така избрани, че да бъдат удобни за достъп от всички части на градовете. А предвид броя на служителите ни, смятаме, че няма по-удачен вариант", допълва тя.

Telus Tower отвън

Източник: Facebook / Telus Tower

Telus Tower отвън

"Не крием че сме работодателят с най-голям брой служители, обслужващи гейминг индустрията в България и поддържаме едни от най-популярните компютърни игри от световно ниво. Това автоматично превръща офиса ни в мечтано работно място за много млади хора, които са израснали с тези игри и продължават да играят", казва от своя страна Иваница Даскалов, който е директор "Операции".

"Всеки фен на игрите, които съпортваме, може да разгледа свободните позиции на сайта на компанията и да се присъедини към екипа, грижещ се за поддръжката им", допълва той.

Снимка 454087

Източник: TELUS International

"С над 50 зали за срещи и кухни, 18 тематични зони за почивка, масажи, фитнес и йога зали, офисът ни се откроява като едно от най-иновативните работни пространства в България", допълва Захарина Вецева.

Първото място, с което се запознават новите служители, са стаите за провеждане на интервютата за работа, които предразполагат със своите топли цветове и с цветята, изобразени по стените им. "Няма помещение, с което да не се гордеем, дори стаите ни за интервюта са така направени, че да карат гостите ни да се чувстват уютно и да не се притесняват", признава тя.

Снимка 454019

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

По коридорите на различните етажи пък човек винаги може да открие къде да си отпочине в кътовете с мека мебел, където компания могат да му правят група сурикати или други екзотични животни, които "надничат" от стените.

Снимка 454086

Източник: TELUS International

Безспорен плюс са многобройните стаи за релакс, като на всеки един от етажите те са в различен стил - от хокей игрище или космически кораб, през момичешка стая в розово, до изискано помещение в бяло с фотьойли в ярки цветове и послание "Enjoy the silence" (от англ. "Наслади се на тишината"). Една от най-уютните от тях те изпраща на далечно пътуване до Северна Африка със своите марокански фенери и е чудесно място, където можеш да изпиеш следобедния си чай преди да продължиш с работата. 

Снимка 454027

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

Не по-малко атрактивни са и зоните за игри, като те също са в разнообразен стил. Стаи за феновете на PlayStation има на всеки етаж, като едни от най-запомнящите се са тематична Lego стая и "гаража".

Снимка 346712

Източник: TELUS International

"Служителите разпускат в свободното си време в релакс зоните, играят с приятели в гейм стаите ни или спортуват, наслаждавайки се на 360-градусовата гледка над София от фитнеса ни, намиращ се на 18-тия етаж", посочва Захарина.

Снимка 454089

Източник: TELUS International

Иваница споделя, че компанията може да се похвали с още нещо."Ключови персонажи от игрите могат да бъдат открити по стените или в тематичните ни зони за почивка в офиса", споделя той. "Това, което ни отличава, са не само офисите, но и екипният дух, който успяваме да изградим между колегите от самото начало и това, че споделяме еднакви интереси и правим заедно нещата, които обичаме", завършва той.

Снимка 454079

Източник: TELUS International