"Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите" е поредица на Money.bg. В нея ще бъдат представени едни от най-цветните, интересни и иновативни работни пространства на водещи компании в столицата.

Да си истински фен на спорта и всеки ден да имаш възможност да минаваш през легендарната писта "Монца" на "Формула 1", а след нея да се отбиеш до "Маракана" в Рио де Жанейро или да се почувстваш част от престижния турнир "Уимбълдън". И да правиш всичко това, без да се налага да излизаш от офиса.

Спортът е в сърцето на компанията William Hill Bulgaria и той може да бъде открит навсякъде в новата локация, на която се намира нейния екип в София - от имената на залите за срещи до пространствата за почивка и забавления.

Снимка 541169

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

Екипът у нас е част от глобалната група на най-старата букмейкърска компания на света William Hill. Тя носи името на създателя си Уилям Хил, поставил основите ѝ във Великобритания преди 87 години. Към днешна дата групата е сред най-големите в игралния бизнес в световен мащаб. А в България се намира вторият по големина оперативен център за международния лидер, в който работят 300 души от 17 различни националности.

Офисът в София отваря врати през 2009 година и обслужва клиентите на William Hill на основните за компанията пазари и езици - английски, немски, испански и италиански.

William Hill е най-старата и една от най-големите международни игрални компании в света. William Hill Bulgaria е вторият по големина оперативен център на групата. Той отваря врати през 2009 година, като днес в него работят 300 души, които се занимават с различни оперативни дейности, включително обслужване на клиенти на чужди езици.

"Ние извършваме разнообразие от оперативни дейности - от обслужване на клиенти на различни езици, през контрол на качеството, управление на вътрешните процеси, контрол на риска, до обработване на плащанията и други", обяснява Биляна Андреева-Митева, която е управител на William Hill Bulgaria.

По нейните думи в следващите месеци предстои екипът на компанията в София да се разрасне още заради преместен от Великобритания у нас проект. "В момента работим по нов проект от изключителна важност за компанията. Той е свързан с английския ни пазар и за него набираме нови колеги с много високо ниво на владеене на английски език", допълва тя.

Именно разрастването на екипа в България е и една от причините от няколко седмици William Hill Bulgaria да са в нов офис на 10 минути от стария им в близост до The Mall. Съвсем наскоро отворилата врати локация е с по-голяма площ и със спираща дъха панорамна гледка от 18-тия етаж над бул. "Цариградско шосе" и "Брюксел" към Витоша и Стара планина.

Снимка 541168

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

"При избора на локация за новия ни офис взехме предвид обратната връзка на колегите ни. За тях беше важно мястото да е комуникативно и да имаме удобствата на голям търговски център в непосредствена близост. Разбира се, най-важните изисквания бяха свързани с площта на етажа, възможното разпределение на пространството, класа на бизнес сградата и сроковете, в които проектът би могъл да се реализира. Новият ни офис е с площ от 2000 квадратни метра", казва мениджърът "Човешки ресурси" в компанията Севдалина Папазова и допълва:

"Разполагаме с 270 работни места, които са напълно достатъчни, тъй като след COVID-19 пандемията сме в процес на въвеждане на нова вътрешна политика на работа, наречена "Balance". Тя представлява комбинация от работа от офиса и работа от вкъщи. В момента изцяло от тук работят около 60 -70 души".

Снимка 541165

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

По нейните думи броят на хората в офиса ще се увеличава в следващите седмици заради разрастването на екипа, свързано с новия проект за британския пазар. "До края на август очаквам да достигнем максималния позволен капацитет в момента от 50%", посочва още Севдалина Папазова.

Новата локация за компанията е напълно в духа на спорта. Там ракетите за тенис, кошовете за баскетбол и топките за бейзбол са част от интериора. Дизайнът е на архитект Мартин Ряшев от DA Architects и е тясно свързан с дейността на компанията, като следва заложените от международната група William Hill стандарти.

Снимка 541160

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

"Визията следваше да отразява нашата принадлежност към компанията William Hill, да е тясно свързана със сферата ни на дейности, да създава усещането за заедност и екипност. Вярвам, че го постигнахме", казва Биляна Андреева-Митева.

Идеята дизайнът на новия офис да се свърже с дейността на William Hill води до решението всички зали за срещи там да бъдат посветени на различен спорт и да носят елементи от него. Основните по-големи зали носят имената "Уимбълдън", "Регата" и "Маракана".

Бъдещите служители на компанията пък минават през няколко "състезания" преди да станат част от екипа. "Вложихме символика и в залите, в които посрещаме кандидатите за работа. Всеки от тях трябва да спечели състезание, за да се присъедини към отбора ни. Тези три зали са "Монца", "Ейтри" и "Челтъм", посветени на "Формула 1" и конните надбягвания", споделя Биляна Андреева-Митева и добавя:

Снимка 541172

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

"Посрещаме финиширалите успешно в трите залите за обучения - "Рукър Парк", наречена на известно игрище в Харлем, откъдето са започнали кариерата си много баскетболни звезди; "Итен", където се подготвят най-великите кенийски лекоатлети, и Копакабана".

Снимка 541173

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

Първото нещо, което веднага привлича погледа със стъпването в офиса на William Hill Bulgaria е не друго, а т.нар. game room или залата за игри. Стъклена преграда я дели от рецепцията, така че няма начин човек да я пропусне на влизане.

Снимка 541162

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

В почивката си или след работа, там екипът разпуска с всякакви забавления - от билярд, дартс, джага, тенис на маса, до аркадни игри, боксова круша и масажен стол. Това се оказва любимото място на служителите на компанията заедно с двете тераси, откриващи гледка на север и на юг над София. Точно срещу залата с игри пък се намира и цветната библиотека в офиса, където могат да бъдат открити биографиите на известни спортисти, както и на създателя на компанията Уилям Хил.

Снимка 541166

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

Преди затварянето на офис сградите през 2020 година, екипът на William Hill Bulgaria често организира различни турнири по тенис на маса или на Play Station, както и кино вечери с пуканки. От компанията планират да възобновят тези забавления, когато офисът може отново да се ползва в пълния му капацитет.

Снимка 541163

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg

"Различното в нашия нов офис е вниманието към детайла и фактът, че той е създаден изцяло в съответствие с очакванията и желанията на колегите ни. Въведохме много подобрения, като започнем от димиращото осветление във всички работни помещения и многото отделни зони за климатизация, минем през самата работна станция и стигнем до активните зони за почивка - йога люлки, шведска стена, стена за катерене, велоергометри, пътека за тичане и още други", обяснява Биляна Андреева-Митева и завършва:

"За нас беше особено важно колегите да се чувстват добре тук, да работят спокойно и удобно, но и да имат възможност да се раздвижат, а също и да се забавляват заедно".

Снимка 541159

Източник: Теодор Пенчев / Money.bg